Τρίτη 20 Ιουλίου 2010



Βλέπω
ορώ-ορώμαι
θεωρώ
επι-θεωρώ... οπτεύω, εποπτεύω...

Έρχομαι
ελεύσομαι, [ελευσίνιος]
ελευθερώνω, ελευθερώνομαι... γεννιέμαι...
Μυστικώς, μυστηριωδώς
ελεύσομαι... ελευθερώνομαι
ανα-γεννιέμαι, ορώμαι, βλέπω
εποπτεύω...
Λαμβάνω
επιλαμβάνομαι...

ελεύσομαι - εισέρχομαι

μυούμαι... 

...ο υ   μ α θ ε ί ν   τ ι...

βιώνω - ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ
Ελευσίνιος - ελεύθερος...

...α λ λ ά   π α θ ε ί ν
κ α ι   δ ι α τ ε θ ε ί ν α ι...

12 σχόλια:

Νερένια είπε...

Μύηση...
ποιός άραγε είναι τόσο καλά προετοιμασμένος , ποιος θα είναι ο επιλεγμένος μύστης; ποιός ο μυημένος;

Μακάρι να μπορούσε να συμβεί και οι Σεβάσμιοι μύστες να ήταν προσιτοί... μα είναι τόσο λίγοι τώρα πια...



Μια καληνύχτα από μένα....

Νimertis είπε...

'βαριά' τα ερωτήματα που θέτεις Νερένια... δύσκολο να απαντηθούν... οι Μύστες από τη μια είναι απρόσιτοι κι από την άλλη ζουν δίπλα μας, ολόγυρά μας... ενδιαφέρον ως θέμα συζήτησης όμως... καθώς, ξέρεις, εδώ θυμάμαι την περίφημη φράση του Ναζωραίου 'αιτείτε και θέλει σάς δοθεί... κρούετε και θέλει σάς ανοιχθεί...' να σαι καλά!

Νερένια είπε...

Μόνο που η περιφημη φράση, κατα την ταπεινη μου γνωμη , δεν φτάνει μετα από 2000 χρόνια...

Με μεγάλη μου λύπη το λέω, αλλά είναι πολύ λίγα αυτά που αξίζουνκαι προσφέρονται για μύηση ...και ακόμη λιγότεροι αυτοί που θα εμπιστευτείς ως Μύστες σου....

Δύσκολο λοιπόν το επιθυμητό...

καλό βράδυ να έχεις ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΕ ΕΛΕΝΑ ΤΕ Μ'ΕΤΑΙΡΟΝ ! ΩΣ Η ΓΝΩΣΙΣ, ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ, ΑΘΕΛΗΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ...ΤΕ Η ΜΥΗΣΙΣ ΕΙΣΙΝ ΕΣΩ ΤΕ ΕΞΩ, ΑΝΩ ΤΕ ΚΑΤΩ, ΕΜΠΡΟΣ ΤΕ ΟΠΙΣΩ...ΑΡΚΕΙ ΙΝΑ ΔΙΑ/ΜΟΡΦΩΣΩΜΕΝ ΤΑ ΕΧΕΓΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑ ΝΑ ΟΙΔΟΥΜΕ !!!

Νimertis είπε...

κι αν ξέρει κάτι παραπάνω ο Πλάτωνας, η γνώση είναι ανάμνηση και αρκεί, απλά -όσο 'απλός' μπορεί να είναι ο δρόμος προς τη Γνώση- να θυμηθούμε... τι άραγε; πρώτα απ'όλα ποιοι είμαστε και τι ήρθαμε να κάνουμε πάνω σ'αυτό το πλανήτη... οι παλαιοί σταχυοφόροι αδελφοί γνώριζαν αλλά η αλυσίδα υπάρχει ακόμα... σ'ευχαριστώ φίλε μου!

Ανώνυμος είπε...

EYOI EYAN ΔΗΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕ ! ΣΚΟΠΟΣ/ΣΤΟΧΟΣ ΕΛΕΥΣΕΩΣ...Ο ΕΞ/ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

EYOI EYAN ΔΗΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕ ! ΣΚΟΠΟΣ/ΣΤΟΧΟΣ ΕΛΕΥΣΕΩΣ...Ο ΕΞ/ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ !!!

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

...αλλά παθείν και διατεθείναι...
...ου μαθείν τι..., διότι γνωρίζω.

Απλά, παρα γνωρίζουμε και παρα μορφωνόμαστε και παρα πληροφορούμαστε γιατί μας θέλουν..."καλά παιδιά"...για τα ...θελήματά τους.

Φιλιά πολλά, φίλε μου!

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Διορθώνω:
Γιατί, κάποιοι μας ... κοινωνικοποιούν ... "καλά παιδιά" - εκτελεστές των θελημάτων τους.

Σ' ευχαριστώ, Νημερτή μου!

Νimertis είπε...

πάντα ανηφορικός τούτος ο δρόμος Πυρφόρα μου... από την κοπιώδη ενεργητική οδό του εσωτερικώς και πνευματικώς εξελισσομένου ανθρώπου, -να είσαι Ελληνικός, το έλεγε ο Λιαντίνης- δια της βίας υιοθετήσαμε την παθητική 'κατά χάριν σέσωσμαι' οδό της άνωθεν 'επισκέψεως'... δεν έδρασαν, δεν έζησαν, δεν μεγαλούργησαν σε τούτα τα χώματα άνθρωποι της ακηδίας, της νωθρότητας και της πνευματικής τεμπελιάς... μάθαμε στραβά όμως πλέον και περιμένουμε από κάπου αλλού την ακεραίωσή μας -θεολογικώς μιλώντας την 'σωτηρία' μας, να γίνουμε σώοι, ήτοι συμπαγείς, ολόκληροι, ακέραιοι... αφού δεν σώζεσαι από τα έργα σου, περιμένεις να σωθείς από κάποιον εκεί πάνω... θλιβερό... μάθαμε στην πνευματική οκνηρία και τελικά, μάθαμε και στη σωματική ραθυμία... να είσαι καλά Ευαγγελία μου για την ευκαιρία να πω κάποια που αισθανόμουν!!!

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Να Είσαι Ελληνικός!!!

Ναι, Νημερτή!!!

Ξέρεις, είναι τραγικό εμείς, οι υποτιθέμενοι Έλληνες, να εκμεταλλευόμαστε το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα και να ζούμε μέσα στη νωθρότητα και το βόλεμα.
Θυμάμαι, όταν σε εθνικές επετείους, κάποιος άριστος μαθητής αλλοδαπός τύχαινε να σηκώσει τη σημαία μας, πως ξεθάβαμε το παρελθόν μας, ο καθένας κατά τα συμφέροντά του, για να επιλύσουμε το μεγάλο ... πρόβλημα.
Μας σακατέψανε τη γλώσσα μας, μας σακατέψανε το πνεύμα μας κι εμείς βολευόμαστε μέσα στην ημιμάθεια μέχρι και την άγνοια που βέβαια δεν παραδεχόμαστε με τίποτα.

Αίσχος! Ντροπή μας!

Την αγάπη μου, αδερφέ μου!

Νimertis είπε...

αυτό το 'ωχ αδερφέ' που κάποτε έγινε και νούμερο σε επιθεωρήσεις, δεν έπαψε να χαρακτηρίζει διαχρονικά τον νεοέλληνα που ραγιάς γεννιέται και ραγιάς πεθαίνει... μη σηκώνετε κεφάλια, θα κοπούν, μην υψώνετε φωνή, θα σας κοπεί η γλώσσα... μην αμφισβητείτε, δεν έχετε μυαλό, μην σκέφτεστε, μην κάνετε όνειρα, μην κάνετε έρωτα... και θα έχετε και μια ζωή ενοχές για το ένδοξο παρελθόν σας που δεν το αξίζετε... θα μου πεις, διαπιστώσεις κοινότοπες... θα μου πεις τα ξέρουμε ρε φίλε όλ'αυτά... και τι κάνουμε; αναρωτιέμαι... όχι να μιμηθούμε τους αρχαίους, να βρούμε την ταυτότητά μας... επιτέλους, δεν είναι οι ποδοσφαιρικές μετεγγραφές το ΑΠΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!! 4000 άτομα στο αεροδρόμιο για την υποδοχή ενός ποδοσφαιριστή που θα στοιχίσει 22 εκατομμύρια! σε καιρούς χαλεπούς! σε καιρούς άθλιας υποκλοπής όλων όσων κάποιοι έχυσαν αίμα για να τα πετάμε εμείς τώρα στα σκουπίδια... γεμάτα τα γήπεδα... άδεια τα μυαλά!!!
Ελληνας: ο καλύτερος οπαδός!
έλεος!
και τη δική μου αγάπη Πυρφόρα μου!